Uppehälle

För de som vill bo här en kortare tid som finns flertalet små hotell att välja på, man behöver inte ta in på de dyra hotellen nere vid stranden. Det finns riktigt trevliga posador att finna på de märkligaste ställena.

Blir man kvar längre säg en månad så ska man hyra en lägenhet, det finns bra lägenheter för 700:- real / månad (2450:- svenska) med möbler. Det ingår el, vatten, gas, bredband, telefon. Det är då en centralt belägen lägenhet så man har nära till strand och köpcentren. De går att hyra längre än så om man vill. Självklart går det att hitta billigare men då måste man ut i utkanterna och då drar det iväg med taxi och buss osv.

 

Hur mycket tid har du när du kommer ner utan att behöva oroa dig för att åka hem?


Du har tre månader plus tre månader till efter ett besök hos federala polisen, så sammanlagt sex månader kan du vara här. När du förlänger till de tre sista månaderna så kommer det att kosta dig 67 real (235:- svenska) det kan vara bra att veta så man inte åker dit utan pengar. Efter sex månader så bör du ha ordnat med allt, så du har dina papper klara så du kan stanna. Det krävs inget special visum för svenska medborgare att åka till Brasilien. Du fyller i en visumlapp på flyget ner till Brasilien.

Ta och titta på hur saker och ting ser ut via Google Earth, ni får en liten uppfattning om hur stort landet är och var alla stora städer ligger i förhållande till varandra.

 

Ny visum lag uppehälle via flickvän/pojkvän


Nu har det kommit en ny lag om uppehälle, du kan få två år visum genom att ha antingen en flickvän eller pojkvän i Brasilien. Ni behöver inte bo ihop bara ni kan visa på att ni är ihop. Det ska till två papper från Sverige för att få detta att funka. Exakt vilka papper kommer inom kort att meddelas på denna sida. Ni kan tanka hem
detta word dokument så får ni den information ni behöver, dock är detta på portugisiska.
Efter två så kan man få förlängt på obestämd tid. Denna lag gäller även homosexuella par.

 

Visum via giftermål


Gifter man sig så får man permanent uppehållstillstånd här nere det tar ett tag men du får stanna utan att de slänger ut dig undertiden. Det är lite pyssligt pappersmässigt sett, du måste ha papper från Sverige och hon måste ha sina papper från sin hemstad. Det är ingen självklarhet i detta landet att de har ordning på sina papper. Även detta hjälper vi till med så att det blir rätt redan från börja. Ni kan titta under menyn giftermål för att få lite med information om hur det går till.

 

Visum via investering


Ni kan starta upp ett företag här i Brasilien och sätta in 50 000 dollar. Det funkar så här, man startar ett företag via en förmedlare. De ordnar ett företag till dig för 2000 real plus 6000 real för ditt visum, du måste betala 2000 real plus 3000 real direkt till dem och sedan 3000 real till när du har fått ditt visum. När du har betalat det så tar det 2 veckor så har du ett företag och ett bankkonto, sedan för du över 50 000 dollar från annat land. Det måste komma från dig som person ej från företag eller liknande. När detta finns på plats så påbörjas visum ansökningarna och det tar 3 månader innan du har visum för fem år i Brasilien. Du blir av med visumet om företaget försvinner men så länge det finns kvar så har du ditt visum kvar. Dock så måste man gå igenom de vanliga kontrollerna. Du får visumet hemskickat till din svenska adress runt tre månader senare. Det är inte svårare än så att ordna uppehållstillstånd här nere även om flera vill påstå detta. Du kan ta ut din 50 000 dollar och handla för dem t.ex.. köpa bil, bygga hus mm bara du sparar dina kvitton så går det bra. Ska du ha anställda så åker man på en arbetsgivaravgift på 60% så minimum lönen ligger på 465 real då blir det 279 real i arbetsgivaravgift. Inga stora pengar men det är ju ändå 60%. Du skattar 6% på omsättningen i företaget. Det är avgifterna du har att se fram emot. Information om import kommer om ett tag.

 

Visum via adoption


Det säkraste sättet är att skaffa barn här nere med en brasiliansk tjej/kille då är man garanterad permanent och de kommer aldrig att kasta ut dig från landet. Allt beror lite på vad man har styrt med i Sverige, den sist nämnda får du stanna vad som än har hänt (nästintill i alla fall).

 

Visum via pension


Kommer ni ner och lever på eran pension så kan ni få uppehälle här i Brasilien. Man ska visa på att man har försörjning från Sverige bara. Visst är det lite annat pappers jobb också men det är ju samma för alla olika ansöknings metoder. Du måste ha en pension som överstiger 2000 dollar i månaden för att detta ska kunna fungera.

 

©2016 flytillbrasilien.se Denna sida skyddas av svensk upphovsrätt enligt lagen om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk. Innehållet får ej publiceras eller spridas utanför domänen flytillbrasilien.se utan uttryckligt skriftligt tillstånd från upphovsmannen eller ansvarig utgivare för flytillbrasilien.se