Bra saker att ta med till Brasilien

En lista på bra saker att ta med ner om man behöver stanna en längre tid här nere i paradiset. Elektronik är mycket dyrt härnere så allt som har med det att göra kan var bra att ha med sig. Man är ju van vid en viss standard i Sverige och en del saker får man bara inte tag i här för vettiga priser.


När man ska ta med saker ner hit så är det viktigt att man tar en av varje, annars kan man få problem i tullen här nere om man har med sig flera av en sak t.ex.. bärbar dator. De är hårda på smuggling av elektronik eftersom priserna här är så höga.

 

Bärbar dator med en bra väska till. (ta den som handbagage)
Ett headset till datorn så ni kan använda skype.
Trådlös ADSL router
ADSL Modem
2 st mobiltelefoner (en i baggaget och en i fickan så blir det inte problem i tullen)
Elektrisks rakapparat (om man använder en sådan)
Mp3 spelare (även denna i handbagaget, det är lång flygtid)
Vanligt bärbar telefon
Digitalkamera
Vanlig DVD spelare
Bärbar DVD spelare med skärm
Personbevis
Dopbevis
Födelsebevis
10 Kopior på passet (det går åt)
Megaphone set (Ip telefoni)
några par långbyxor
(Man måste ha långbyxor när man besöker Police Federal)
några par flipflops
några shorts
några kortärmade tröjor
några skjortor (Om man klär sig bra så får lite högre status)
Solglasögon (varför köpa nya om man har)

 

Mobiltelefoner med triband fungerar härnere och de ska inte vara operatörslåsta.


Det är också svårt att hitta kläder som passar en riktig svensk i detta land, allt är gjort för små växta brassa så passa på att ta med de kläderna ni tycker bäst om.
En bra sak att ordna med är ett BankID i Sverige, då kan man ordna rätt så mycket små saker via Internet här nere tex. deklarera om man så skulle behöva göra detta. BankID kan ni få från eran bank.

 

ADSL modem kan vara bra att ha med om man ska ha OI Velox (Brasiliens ADSL variant). De tar hutlöst mycket för modemet här nere. Man hyr detta per månad.
Det står modem gratis på deras hemsida men det betyder tydligen inte att modemet är gratis, bara så ni vet om det.

De dokumenten som ni tar med er ner bör vara vidimerade av två stycken personer i Sverige. Pappren bör ni översätta här i Brasilien. I Natal finns det en person vid namn Werner D´Assuncao som är godkänd översättare. Detta kostar bara en bråkdel av vad det skulle kosta i Sverige och hans översättningar blir godkända direkt.


(Werner D´Assuncao mobil +55 84 9924 9662,
E-post:
werner.dassuncao@gmail.com)
 

OBS!!!

Ska ni ta med er mer pengar än vad man "får" så är det inga problem. När i landar så tar ni bara kontakt med polisen på flygplatsen och ber att få ett kvitto på att ni tar in mer pengar i landet. Inga skatter eller andra avgifter tillkommer. Fördelen är då att ni får ta med er samma summa ur landet. "Smugglar" ni in pengar så kan det bli problem att få ut dem senare när ni ska hem. Vanligtviss så tror folk att man inte får ta med mer pengar än vad det står på papperna man fyller i på planet ner. Det får man bara man säger till, så är det lugnt också när man åker hem.

 

©2016 flytillbrasilien.se Denna sida skyddas av svensk upphovsrätt enligt lagen om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk. Innehållet får ej publiceras eller spridas utanför domänen flytillbrasilien.se utan uttryckligt skriftligt tillstånd från upphovsmannen eller ansvarig utgivare för flytillbrasilien.se